HVOR?

Hvor er det vanlig å ha teleslynge?

Det er vanlig å ha teleslynge der det ferdes mennesker(unge som eldre) med nedsatt hørsel og andre brukere av høreapparat. Uten teleslynge er det ofte bakgrunnstøy som hosting/prating man med nedsatt hørsel oppfatter.

Teleslynge er en viktig del av Universell Utforming som også er lovpålagt i alle offentlige rom.

Eksempler

  • Kirkerom

  • Møterom

Hvorfor

Svært mange og stadig fler(dessverre) bruker høreapparat pga nedsatt hørsel. I forsamlingsrom hvor mange møtes er det mange støykilder som et høreapparat forsterker. Det blir vanskeligere å høre pga bakgrunnsstøyen. Med teleslynge montert vil kirkes lydanlegg koble seg direkte opp mot de enkelte høreapparatene og gi tilnærmet klokkeklar tale. Vi snakker om store forskjeller.

Hvordan

En teleslynge er en kabel som legges rundt rommet hvor publikum befinner seg. Dette er koblet opp mot egen teleslyngeforsterker som danner et magnetfelt som høreapparatene oppfatter. Les mer på Wikipedia.

Er det dyrt, og tar det lang tid å montere?

Nei, det er ikke dyrt, spesielt når man tar hensyn hvordan mange igjen får glede av å høre det som blir sagt.

Det tar ikke lang tid å montere. Vi har effektive montører som kan montere de fleste steder i løpet av en dag. Hvor lang tid det tar ser selvfølgelig avhengig av utforming og situasjon på stedet.

Ta kontakt i dag
for et uforpliktende tilbud! Benytt skjemaet under og klikk på send.

NB! Det er helt uforpliktende å klikke på knappen!

Vi kan også foreta funksjonstest av eksisterende anlegg, helt gratis!

    I en fullsatt sal som dette vil en person med høreapparat ha liten glede av arrangementet dersom det ikke er montert en fungerende teleslynge. Mange kvier seg også for å møte når de ikke hører.